Slide

Er is maar één moment
waar je echt invloed op hebt,

dat is het hier en nu.

Charlotte Stelder

haptotherapie

Het is een therapie die je inzicht geeft door te gaan ervaren, beleven. En dit onder andere door middel van aanraken. Een goede aanraking betekent contact maken. Contact met jezelf en met de ander. Je gaat voelen wat dat met je doet. Je komt meer bij jezelf. Dat resulteert in meer rust, ontspanning, meer energie en zelfvertrouwen.

Wat heb je aan haptotherapie

Een paar voorbeelden die je op weg helpen.

  • Door middel van oefeningen ga je merken dat je zelf eigenlijk best weet wat goed voor je is.
  • Veel mensen zitten erg in hun hoofd. Dat maakt vaak dat we menen niets meer te kunnen voelen. Je gaat je gevoel weer herkennen. Dit helpt je beter naar jezelf te luisteren. Dat maakt sterk.
  • Elk mens denkt volgens bepaalde patronen en overtuigingen. Onze gedachten beperken vaak onze mogelijkheden. Als je meer in contact komt met jezelf maak je keuzes die beter bij je passen.
  • Je gaat merken dat je lijf je veel aangeeft. Dit kan anders zijn dan wat je ratio zegt. Als je ernaar luistert en handelt ervaar je meer rust en vertrouwen in jezelf.
  • Je ontdekt dat je kunt vertrouwen op wat je voelt. Daardoor kun je de dingen gaan doen die je graag wilt. Het helpt je om in beweging te komen, om je eigen pad op te gaan. Om volwassen en met zelfvertrouwen de regie van je leven in eigen handen te houden.
  • Als je lekker in je vel zit maak je veel gemakkelijker contact met anderen. Je voelt je vrij. Je hebt energie.
  • Als je de regie over je eigen leven weer terugvindt (of dat nu veroorzaakt werd door pijn, door stress of iets anders) maakt dat je sterker.

Haptotherapie helpt je om in het hier en nu te zijn. De meeste mensen zijn veel bezig met wat er was of wat er komt. Beide opties kosten veel energie. Er is maar één moment waar je echt invloed op hebt, waar al het bovenstaande te vinden is, en op te lossen, en dat is in het hier en nu.

Related Articles