Na maanden van vage klachten, niet lekker in mijn vel zitten, hoofdpijn en slecht slapen meldde ik mij bij mijn huisarts. Ik hoopte dat hij snel een medische oorzaak kon vinden voor mijn klachten.

Helaas bleek niets minder waar, we kwamen samen tot de conclusie dat de klachten werden veroorzaakt door stress en ik was behoorlijk overspannen geraakt in de afgelopen tijd. Mijn huisarts raadde mij aan om een haptonoom te bezoeken. Hij zei: je denkt al veel teveel na over de dingen en zit te veel in je hoofd. Tijd om naar je lijf te luisteren.

Voor mij was de haptonomie totaal onbekend. Na mijn eerste kennismaking met Charlotte voelde het meteen vertrouwd aan, dus ik twijfelde niet om een traject met haar te starten. Dankzij de sessies met Charlotte lukte het me steeds beter om uit mijn hoofd te komen en mijn gedachtestroom even te parkeren. Ook werden dankzij haar oefeningen een aantal belangrijke dingen duidelijk voor mij, bijvoorbeeld op het gebied van het aangeven van grenzen en het vragen om hulp. Wat haptotherapie daarbij vooral biedt is dat je dingen die je in theorie wel weet ook echt gaat voelen. Daardoor worden je valkuilen heel zichtbaar en tastbaar. En nog belangrijker: je kunt ze heel goed vertalen naar de dagelijkse praktijk en er ook echt iets mee doen.

Mijn huisarts had gelijk en dankzij haptotherapie heb ik beter geleerd om naar mijn lijf te luisteren en niet zo vaak in mijn hoofd te blijven hangen!

Related Articles