Op mijn werk vond ik het lastig om samen te werken met collega’s en mijn eigen inbreng te geven. Na een aantal vervelende aanvaringen en sterk verminderd plezier in mijn werk ben ik naar een coach gegaan.

Daar ben ik erachter gekomen dat ik het lastig vind om persoonlijke grenzen te stellen en dicht bij mijn gevoel te blijven. Ik had verwacht dat ik dit zou kunnen veranderen door gesprekken te voeren met een coach, maar daardoor bleef ik juist erg in mijn hoofd zitten en kwam niet dichter bij mijn gevoel.

Op aanraden van mijn coach ben ik naar een haptotherapeut gegaan. Na een aantal intakegesprekken om mijn achtergrond in beeld te brengen, zijn we vrij snel begonnen met ‘aanraking’ en ‘positionering’. Daar had in eerst mijn twijfels over. Ik kon me niet voorstellen dat ik door fysieke aanraking mijn manier van denken en handelen kon beïnvloeden.

Het was echt een inzicht! Door eerst letterlijk te voelen wat er in me omgaat, kan ik veel beter reageren op situaties op een manier die bij mij past. Hierdoor zien collega’s wie ik echt ben en gaat de samenwerking veel beter.

Ik heb nu het gevoel dat ik meer mezelf kan zijn. De mensen om mij heen vinden me veel opener en het lijkt zelfs allemaal vanzelf te gaan.